Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska skriver flerårskontrakt med ung anfallare: "Öst in mål i juniorserierna"

Mål mot Syrianska i DM-kvartsfinalen förra veckan.
Nu ett fyraårskontrakt med A-laget i handen. Assyriskas unge anfallare Majkel Bagir, 18, har haft några fina dagar.
– Härligt att få skriva sitt första proffskontrakt, säger han i ett pressmeddelande.

Här finns dina lokala sportnyheter på sociala medier:

Gilla LT-sporten på Facebook

Följ LT-sporten på Twitter

Han beskriver sig som en targetspelare på anfallsposition, med huvudspelet som främsta styrka.

18-årige Majkel Bagir ska nu konkurrera med Alagie Sosseh, Victor Söderström och Roberto Varto om speltid på den centrala anfallspositionen i Assyriskas A-lag. På tisdagen offentliggjorde klubben att anfallslöftet skrivit ett fyraårskontrakt.

– Detta är första steget i min karriär och jag är väldigt tacksam (över) att Assyriska har gett mig chansen, säger Majkel Bagir i en pressrelease.

Läs mer om Assyriska: (+) En bra och en potentiellt dålig skadenyhet för Assyriska: "Det här ställer till det"

Bagir gjorde sitt första A-lagsmål redan förra veckan, när tränaren Albert Krasniqi mönstrade ett reserv- och ungdomsbetonat lag i DM-kvartsfinalen mot Syrianska. I U19-laget har Bagir, som kom från Arameisk-Syrianska 2016, rivstartat säsongen med tolv mål på fem matcher.

– Majkel är en spelare som öst in mål i juniorserierna och vi ser fram emot att fortsätta att följa Majkel i hans karriär. Vi ser Majkel som en investering för framtiden, säger klubbchefen Delmon Haffo.