Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska riksförbundet bojkottar folkmordsceremoni i Södertälje: "Ogenomtänkt jippo"

 
Erkännandet av Seyfo
Visa alla artiklar

Assyriska riksförbundet avböjer den inbjudan från Södertälje kommun att medverka i en ceremoni för att uppmärksamma folkmordet Seyfo.

Riksförbundet gör det som en protest mot "ett sviket löfte".

- Vi vill inte medverka till att sända en signal att vi är glada och nöjda med ett event i Södertälje. Vi vill fortsätta sätta press på regeringen och hålla fokus på sakfrågan, nämligen att statsministern har brutit ett löfte han gav 2014 om att hans regering kommer att ratificera riksdagens erkännande av folkmordet från 2010, säger Assyriska riksförbundets ordförande Tony Meshko i ett pressmeddelande.

Ledningen för riksförbundet är även kritiska mot hur kommunen har planerat eventet. Förbundsordförande kallar det ett "ogenomtänkt jippo"

- Minnesdagen är den 24 april, men nu helt plötsligt vill kommunen göra ett event den 13 juni. Dessutom har man i inbjudan bett oss att medverka med ”sång och dans” och det känns motbjudande så som det har formulerats. Vi hedrar inte minnet av våra döda genom att sjunga och dansa, det känns mer som ett desperat och ogenomtänkt jippo än en ärlig gest och vi hoppas att kommunledningen ställer in eventet, säger Tony Meshko.