Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska om efterspelet: "Vi har följt manualen"

Assyriska FF kunde inte ha gjort något annorlunda kring arrangemanget med det stökiga efterspelet i matchen mot Dalkurd.

Assyriska vann seriepremiären mot Dalkurd inför mer än 5 500 åskådare. Men mycket av eftersnacket har handlat om bråk mellan supportrar, att en supporter tog sig in på planen och att vakter och polis attackerades med knallskott och fyrverkeripjäser.

Nytillträdde ordföranden i Assyriska FF, Sargon Demirdag, säger att klubben har följt alla riktlinjer och manualer kring arrangemanget.

–Vi har resonerat och pratat med folk som jobbade med matchen. Vi har följt Fotbollförbundets och SEF:s (Svensk elitfotboll) manualer för en högriskmatch, och vi fick beröm efteråt av säkerhetsdelegaten för visiteringen.

– Vi tar avstånd från personen som sprang in på planen och det han gjorde. Det är en polisiär fråga i dag och vi vill inte uttala oss mer om det, det ligger hos polisen nu.

Kunde ni ha gjort något annorlunda?

–Nej, inte som vi ser det. Vi har följt alla manualer och riktlinjer som finns. Vi har lång erfarenhet av att arrangera matcher som den här och från vår sida är vi nöjda med arrangemanget och ser det som lyckat. Det var en bra publik som med ett undantag uppträdde bra, och det var en bra match och vi fick tre poäng.

Hur tror du att Assyriska FF påverkas som klubb att det blir fokus på det här i medierna?

–En bra fråga. Jag tror att vi fokusera på det positiva. Dalkurds tränare uttalade sig också positivt efteråt om stämningen på matchen och jag tycker att vi ska ta med oss det. Och jag tror att våra partners såg vilket mervärde Assyriskas matcher ger.

Assyriska kan även glädjas åt fina intäkter från säsongens första match.

–Det är jättekul att det kommer mycket folk, vi hade många som kom från hela landet, som från Göteborg, och vi hade två bussar med fans från Jönköping till exempel, säger han.