Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska fördömer attacken: "Har inte med fotboll att göra"

Först var det locket på. Sedan beklagade Assyriskas ordförande attacken mot bortasupportrarnas buss.– Det har inte med Assyriska att göra, säger Sargon Demirdag.

I en första intervju med LT-sporten på måndagen var Assyriskas ordförande Sargon Demirdag fåordig kring skandalen efter söndagens match mot Halmstad, en match som Assyriska förlorade med 0–2.

Först senare på eftermiddagen tog klubben avstånd från attacken mot Halmstadfansens buss.

– Vi beklagar det som har inträffat givetvis. Det har inte med Assyriska eller fotbollen i stort att göra, tycker jag. Detta är väldigt olyckliga händelser, säger Sargon Demirdag.

Assyriskaordföranden drar samtidigt en parallell till övriga fotbolls-Sverige, där han tycker sig se ett strukturellt problem med våldsamheter i supporterleden.

– Tittar man runt lite både kring inledningen av superettan och av allsvenskan så har det varit lite incidenter runt landet. Det visar att det är ett problem som vi behöver ta tag i gemensamt. Det är inte optimalt just nu kring fotbollen. Vi behöver sätta oss ned och ha en bättre dialog med våra supportrar – och supportrar överhuvudtaget, säger Demirdag och fortsätter:

– Just den här händelsen, vad jag vet, hände en bit efter och inte i samband med matchen. Det är svårt att kontrollera vad som händer utanför arenorna. Men vi behöver titta på det. Titta på hur vi kan stävja sådant också. Jag tror att vi återigen behöver ta ett större grepp på det nationellt.

Vad kan klubben konkret göra åt det som har hänt?

– Vi måste utreda själva och titta på det i ett större perspektiv. Konkret är det vi kan göra arenaförbud och avstängningar. Vi jobbar på atmosfären kring fotbollen, så att vi slipper den här typen av störningar framöver. Det är väl det viktigaste.

Hur jobbar ni på det?

– Det får vi göra nu. Vi jobbar ständigt med säkerhet. Nu måste vi utreda det här specifika fallet. Sedan är det återigen en nationell fråga som vi måste lyfta med alla elitklubbar, hur vi kan stävja incidenter som dessa.

En informatör på polisens ledningscentral sade till Expressen att det ”förmodligen” är Assyriska-fans som stått för attacken.

Och i sådana fall lovar Demirdag åtgärder från klubbens sida.

– Om det nu är supportrar till oss som ligger bakom får vi givetvis vidta åtgärder, säger ordföranden.

Vilka åtgärder?

– Det får vi komma fram till. De medel vi har i dag är avstängning och arenaförbud.