Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska byter ut Rodrigo Reynoso

Rodrigo Reynoso har varit i Assyriska i flera år – men nu har den argentinske målvakts- och fystränaren tvingats lämna klubben.

Annons

Klubben hade inte råd med en heltidstjänst till målvaktsträning och fysträning, utan har fått pioritera om.

– Jag hade gärna haft kvar Rodrigo, men det har med ekonomi att göra, säger Assyriskas huvudtränare Tor-Arne Fredheim.

I stället har Assyriska hämtat in en ny målvaktstränare, Stefan Mattsson, som inte har någon bakgrund som målvaktstränare på elitnivå men enligt honom själv har han hjälpt till i flera klubbar vid olika tillfällen, bland annat i AIK.

– Jag har inte haft något officiellt uppdrag i någon klubb men hjälpt till där min bror Robin spelat, bland annat i AIK. Han spelar nu i Huskvarna, säger Stefan Mattsson, som först var tänkt att vara målvaktstränare för ungdomslagen men nu fått ta hand om uppdraget i hela klubben.

Samtidigt har Assyriska valt att lägga fysträningsuppdraget på assisterande tränaren Fredrik Samuelsson, kombinerat med punktinsatser från Jonny Drottz, en fystränare som Tor-Arne Fredheim tagit hjälp av i Ljungskile under två år.

– Det är ekonomin som styr, konstaterar Fredheim.