Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska byter ut Rodrigo Reynoso

Rodrigo Reynoso har varit i Assyriska i flera år – men nu har den argentinske målvakts- och fystränaren tvingats lämna klubben.

Klubben hade inte råd med en heltidstjänst till målvaktsträning och fysträning, utan har fått pioritera om.

– Jag hade gärna haft kvar Rodrigo, men det har med ekonomi att göra, säger Assyriskas huvudtränare Tor-Arne Fredheim.

I stället har Assyriska hämtat in en ny målvaktstränare, Stefan Mattsson, som inte har någon bakgrund som målvaktstränare på elitnivå men enligt honom själv har han hjälpt till i flera klubbar vid olika tillfällen, bland annat i AIK.

– Jag har inte haft något officiellt uppdrag i någon klubb men hjälpt till där min bror Robin spelat, bland annat i AIK. Han spelar nu i Huskvarna, säger Stefan Mattsson, som först var tänkt att vara målvaktstränare för ungdomslagen men nu fått ta hand om uppdraget i hela klubben.

Samtidigt har Assyriska valt att lägga fysträningsuppdraget på assisterande tränaren Fredrik Samuelsson, kombinerat med punktinsatser från Jonny Drottz, en fystränare som Tor-Arne Fredheim tagit hjälp av i Ljungskile under två år.

– Det är ekonomin som styr, konstaterar Fredheim.