Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska-backen lägger av – mitt i säsongen

Gabriel Awrohum gör sin bästa säsong. Med Stefan Batan skadad är han given som vänsterback. Men nu lämnar 21-åringen plötsligt fotbollen – för att studera.

Stefan Batans lårskada – en bristning i baksidan – lär hålla lagkaptenen borta från spel i åtminstone tre veckor.

Då väljer ersättaren att avsluta fotbollskarriären. Mitt i sin bästa säsong någonsin.

Hemmamatchen mot Hammarby blir Gabriel Awrohums sista på Södertälje fotbollsarena.

21-åringen, som fyller 22 i oktober, ska i stället studera till läkare i Polen.

– Ja, tyvärr blir det så. Jag får satsa på en civil karriär i stället. Förhoppningsvis blir den lyckad. Jag har varit inställd på det här hela säsongen. Men beslutet har inte blivit enklare när jag fått spela och varit skadefri, säger Awrohum, som spelat 19 matcher i år och startat i 11 av dem.

I vintras gjorde Awrohum antagningsproven i Polen och redan då diskuterade han framtiden med Assyriska, som erbjöd ett förlängt kontrakt om han inte skulle komma in på läkarlinjen. Men antagningsbeskedet dröjde och klubben fick det slutgiltiga beskedet för en dryg vecka sedan, enligt tränaren Azrudin Valentic.

– Det är inte optimalt. Om vi hade vetat om det tidigare skulle vi ha agerat. Men om ”Gabbe” tror att det är bäst för hans framtid, då är det bara att köra. I svensk fotboll kan kanske fyra procent fixa framtiden via fotbollen, säger Valentic.

Gabriel Awrohum reser till Polen den 7 september och hinner med en match till i moderklubbens tröja: Falkenberg borta på måndag.

– Men nu med Stefan, får man kanske boka om sin flygbiljett. Men ingen från klubben har sagt något, så jag åker nog som planerat. Vi har ändå Filip Korkes, som kommer att växa in i rollen, säger Gabriel Awrohum.

Det blir ingen vanlig match för dig på torsdag kväll?

– Nej, det blir speciellt. Det blir som en avskedsmatch. Jag hoppas jag kan göra ett mål, säger Gabriel Awrohum.