Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Assyriska avgjorde i slutminuterna

Assyriska var illa ute i andra halvlek. Men med två sena mål av Christoffer Brandeborn och Admir Aganovic (hans andra för dagen) avgjorde laget matchen. (UPPDATERAD 23:13)

Assyriska bjöd stundtals på riktigt bra fotboll i för, med snyggt bolltrill på mitten och snabba tempoväxlingar. Matchens lirare så här långt var Christer Youssef, som också var den som med en distinkt passning serverade bollen till Admir Aganovic som enkelt kunde slåg in 1-0 i den 18:e matchminuten.

Youssef hade också ett par farliga avslut själv, varav det andra - som han dundrade upp i ribbans underkant - var närmast.

Även Gabriel Awrohum hade ett farligt distansskott för Assyriska. Även det, förstås, efter förarbete av Christer Youssef.

Värnamo hade nästan ingenting alls - men skapade en jättechans i den 44:e minuten när Pär Cederqvist till slut fick chansen efter en snabb kontring. Med fritt skottläge från höger i straffområdet sköt han ett lågt skott mot borte stolpen, men Robin Malmkvist i AFF-målet lyckades styra bollen precis utanför.

I andra halvlek var Assyriskas spel som bortblåst. Laget hamnade djupt ner på egen planhalva och Värnamo fick ta över.

- De överraskade oss lite. De överbelastade mitten med sina yttrar och det var svårt för oss att få grepp om dem. Det var bra gjort av deras tränare att se vad som behövde göras, säger Assyriskamittfältaren Christopher Brandeborn, som inte alls fick samma utrymme för finlir i andra halvleken.

- Nej, helt plötsligt gick de från att vara tre spelare där inne till att vara fem, säger han.

Värnamo skapade kanske inte så mycket, men vara ofta bara en lyckad passning från att få den där målchansen. Och i 84:e matchminuten kom den, när bollen spelades in mot en framrusande Pär Cederqvist. Malmkvist i Assyriskas mål var överspelad, men bollen lyckades på något sätt studsa förbi en mycket frustrerad Cederqvist.

- Assyriska vinner rättvist. Men vi hade kunnat ta en poäng om vi hade haft lite tur i andra. Vi skapar inte mycket, men den chans vi har är hundraprocentig. Den får man inte missa, säger Värnamos tränare Sören Åkeby.

I stället kunde Assyriska avgöra med två kontringar. Först bröt mittbacken Sotiris Papagiannapoulos ett anfall och stormade själv över planen med enorm kraft, innan han läckert serverade Christopher Brandeborn, som inte fick fullträff, men fick till en strumprullare som lurade Björn Åkesson i Värnamomålet.

Bara någon minut senare hittade David Durmaz fram till Admir Aganovic med en långboll. Fri från mittlinjen gjorde Aganovic inget misstag utan rullade in sitt andra mål för kvällen.

- Jag tycker att det var en bra fotbollsmatch. Vi var mycket bättre i första halvlek och de var mycket bättre i andra. Jag tycker ändå att vi vinner rättvist. Men Värnamo var det bästa lag som vi har mött i år, säger Assyriskatränaren Azrudin Valentic.

- Värnamo gjorde det bra taktiskt i andra halvek. Det jag ändå är nöjd med är att vi har utvecklat vårt låga försvarsspel sedan förra året. Då släppte vi inte tre, fyra mål när vi hamnade lågt. Nu har vi gjort det i flera matcher utan att släppa in något mål, säger Valentic.