Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åsa Romsons miljöhyllning på Scania

Södertälje är en förebild för när det kommer till att ha en hållbar utveckling inom näringslivet. Det menade miljöminister Åsa Romson när hon besökte Scania.

Annons

Under måndagen besökte klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP), närings- och innovationsminister Mikael Damberg (S) och civilminister Ardalan Shekarabi (S) Scania för att delta i ett industrisamtal med representanter från bland annat fack och företagare.

– En av frågorna är hållbar produktion. Vi ska tala om hur vi kan jobba för att stärka industrins konkurrenskraft genom att ta till vara på hållbarhetsfrågorna, sade Mikael Damberg.

Scania har satsat stort på att ta fram lastbilar som går på alternativa drivmedel. Senast i höstas visade de upp en ny hybridlastbil som går både på biodiesel och eldrift.

Ministrarna menade att lokal tillverkning av just alternativa drivmedel kombinerat med bland annat produktion av miljölastbilar är en del i att ha en hållbar utveckling.

– Där kan Södertälje vara ett bra exempel då man både har stor biogastillverkning nära staden och en stor aktör som Scania som tillverkar tyngre lastbilar och bussar som kan gå på de här bränslena. Då ser man kretsloppet i det lokala, sade Åsa Romson.