Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ärtbössan blev en kanon - och Westerling avgjorde för SSK

I andra perioden visade Jonas Westerling upp den ärtbössa som är en av anledningarna till han hellre passar än skjuter. I tredje plockade han fram kanonen - och avgjorde med ett stenhårt skott i krysset.

Jonas Westerling blev stor matchhjälte när SSK slog AIK i Hockeyallsvenskan, med sitt segermål till 4-3 med knappt tre minuter kvar att spela av den tredje perioden.

Han hade haft chansen att bli målskytt tidigare i matchen.

I mitten av den andra perioden kom SSK i ett rappt anfall där Henrik Thegel kom ner mot sarghörnet och spelade upp till Jonas Westerling, som fick ett bra skottläge och klippte till direkt. Ett rätt tamt skott som AIK-målvakten Robin Rahm enkelt räddade.

I slutet av matchen kom Westerling på nytt i ungefär samma position, även om han den här gången kom åkande med pucken själv. Han valde att klippa till direkt, fick kanske sitt livs träff och avgjorde matchen mot AIK. Ett skott som gick rakt upp i krysset bakom en chanslös Rahm i AIK-målet.

- Jag vet inte riktigt var den kom ifrån faktiskt, det är inte riktigt så att man brukar bocka upp dem så där. Men det är kul att det händer någon gång, säger Jonas Westerling.

- Jag tänkte redan från början att jag skulle skjuta, absolut. Men jag fick en ganska bra träff, jag får vara glad för den. Men vi ska nog hålla oss till att jag passar fram honom (Thegel) i stället om det ska bli något i längden.

Westerlings mål kom efter att AIK några minuter tidigare på mindre än en minut hade hämtat in ett 1-3-underläge till 3-3.

- Det är det som är lite roligt med hockey. Jag tycker vi har ganska bra kontroll och håller dem ute, sen blir det ett litet misstag där vi tappar pucken i försvarszon och sen i nästa byte vänder han sig om och dammar ett skott. Och så är det 3-3. Men återigen, den här gruppen går samman och vi lyckas sätta dit en till. Många skulle vika ner sig där, vi möter storfavoriten och de går till 3-3 på en minut. Men vi tar oss i kragen och lyckas göra en till. Det är ett jävla go i det här laget, säger Jonas Westerling.

Tack vare segern mot AIK har Södertälje inlett Hockeyallsvenskan med två raka segrar. Mot de två lag som spelade i allsvensk final förra säsongen.

- Vi är nykomlingar, det är klart att vi är nöjda med sex poäng, det är poäng som ingen kan ta ifrån oss. Men det gäller liksom att vara ödmjuk, samma arbetsinsats krävs i 52 omgångar. Börjar vi gå ner oss och få lite hybris kommer vi snabbt att åka på en dyngtorsk. Fötterna på jorden och samma arbetsinsats, då blir vi svårslagna, absolut. Men det krävs samma jobb och samma disciplin, säger Jonas Westerling.

Ändå känns det som att det borde finnas utrymme för det här laget att utvecklas och växa under säsongen?

- Vi har 17 gubbar kvar från i fjol. Vi har byggt en jävla grupp tillsammans. Det var samma sak i fjol. Vi är ett kollektiv som jobbar för varandra. Börjar vi sluta med det är vi ett ganska enkelt byte. Men när vi hjälps åt och jobbar för varandra som vi gör, då kommer vi bli svårslagna. Men det gäller att vi fortsätter vara ödmjuka med det.

- Många har inte varit med på den här nivån i fjol, men många tog stora kliv i fjol och vi hoppas att flera gör det den här säsongen också. Det är klart att om vi individuellt blir bättre, så blir laget bättre. Utvecklingen är en del av att Södertälje ska klara av den här säsongen också.