Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arneng kan rata SFC

Johan Arneng blickar tillbaka på en bra säsong. Men nu kan mittfältsstjärnan försvinna från Syrianska. Anbud saknas inte.

Johan Arnengs namn är ett av de första som manager Özcan Melkemichel skriver upp när Syrianskas lag ska tas ut. Oavsett om han spelar ytterback eller mittfältare gör 33-åringen alltid ett riktigt bra jobb för laget.

Men det finns en risk att fansen fått se det sista av Johan Arneng i Syrianskadräkten. Han har nämligen tre konkreta anbud från klubbar att ta ställning till, bland annat är Brommapojkarna intresserat.

– BP skulle kunna vara ett alternativ ja… Men det finns ett antal svenska klubbar som jag har fått något konkret ifrån. Sedan finns det andra klubbar jag pratat mer löst med, säger kontraktslöse Arneng.

En bidragande anledning till att Johan Arneng överväger ett klubbyte är att han varje dag pendlar nästan 20 mil tur och retur till Södertälje för träningar och matcher. Något som kan vara tärande i längden.

– Jag pendlar fram och tillbaka varje dag från Sigtuna, samtidigt som min fru jobbar. Det är viktigt att sådant här fungerar bra med familjen. Det är lite sådana bitar det handlar om, det måste kännas rätt för hela min familj.

Är Syrianska fortfarande ett alternativ?– Vi hade vårt första möte nu i måndags, ett trevligt sådant, och de är ett alternativ. Men jag har ingen brådska.

Rivjärnet ser tillbaka på en riktigt bra säsong, där han startade 28 matcher.

– Åren i Ålesund och Djurgården var lite speciella, då spelade jag i topplag och det gick riktigt bra för mig. Men nu var vi tippade att sluta sist i tabellen men klarade oss kvar, samtidigt som jag hoppade runt mycket och spelade ytterback, defensiv mittfältare eller offensiv mittfältare. Jag tycker att jag spelade bra i alla matcher jag var med.

Syrianska vill kunna spika så stora delar av truppen som möjligt innan årsskiftet.

– Vi har träffat Johan och diskuterat och vi har visat ett visst intresse för en fortsättning. Det handlar mycket om huruvida vi kan komma överens ekonomiskt, säger ordföranden Andreas Temiz.