Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsförmedlingen tror på framtiden

Chanserna att få ett jobb i Södertälje ser goda ut. Under arbetsförmedlingens prognos för 2016, presenterades positiva utsikter för arbetssökanden.

Arbetsförmedlingen i Södertälje höll under fredagsmorgonen ett föredrag om arbetsmarknadens prognos för 2016. Södertälje är en av få kommuner i länet som har en större andel pendlande till jobb i kommunen, än pendlare som lämnar kommunen för att jobba. Samtidigt ökar arbetstillfällena.

2016 spås bli ännu bättre än 2015, och i Södertälje finns många arbetsmöjligheter, eftersom att företag har möjlighet att anställa.

Julia Asplund analytiker på arbetsförmedlingen och Alf Hallenborg, arbetsgivarsamordnare, är positiva inför framtiden.

– Företagen är mer angelägna om att anställa unga än tidigare, säger Hallenborg.

Hur ska unga arbetslösa göra för att få jobb?– Ha en egen målsättning, prata med en studievägledare eller oss på arbetsförmedlingen och sätt mål. Satsa på att göra praktik, det kan göra att du får in en fot, säger Hallenborg.

Stockholmskonjunkturen är stark och det bör kunna finnas jobbmöjligheter i länet.

– Sök brett, läs in dig på det jobb du söker och håll dig uppdaterad. Det viktiga är att komma ut på arbetsmarknaden, du behöver kanske inte jobba med ditt första jobb i resten av ditt liv. Det finns möjligheter i alla branscher, var öppen för det, säger Asplund.