Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetsförmedlingen knäcker mina drömmar

Under snart åtta månader har jag varit inskriven på Arbetsförmedlingen. Mina drömmar började sakta väckas vid liv när de erbjöd mig även en arbetsmarknadsutbildning på 30 veckor. Men utbildningen skulle visa sig vara så dålig att jag blev tvungen att sjukskriva mig från den.

Utbildningen saknade totalt struktur och hade ingen hållbar organisation. Den fallerade kraftigt. Redan efter månad ett, bestämde jag mig för att hoppa av.

Men att uppsöka Arbetsförmedlingen skulle visa sig vara både svårt och väldigt tidskrävande. Jag har fått ta in andra för att hjälpa mig, även en annan myndighet, utan någon som helst framgång.

Jag har dessutom varit där fysiskt. När jag såg min handläggare försöka gömma sig för att som jag upplevde det, försöka undvika från att konfronteras.

Jag har nu i åtta månader försökt göra något av mitt liv, eftersom jag hade planer. Men dessa planer har gått åt intet, då min handläggare på arbetsförmedlingen har glänst med sin frånvaro, liksom hans chef.

Jag har nu i åtta månader försökt göra något av mitt liv, eftersom jag hade planer.

De gånger jag faktiskt fått svar, är det inte något tydligt svar på frågorna man ställt. Handläggaren har själv gjort egna tolkningar av det jag försökt förmedla, även bokat om ett möte som han själv erbjöd mig, men som han sedan avbokade på grund av att han hade viktigare saker för sig.

Så nu sitter jag här åtta månader senare och har fortfarande ingen vetskap om och hur mycket Arbetsförmedlingen kommer att hjälpa mig – och om det verkligen kommer leda till något jobb?

Det värsta av allt är att jag bara är en i mängden av alla som inte får hjälp.

Aceminimal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare