Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbetet på motorvägsbron stoppat

Trafikverket har tidigare sagt att motorvägsbron skulle vara reparerad senast i mitten av augusti. Nu blir det inte så. Allvarliga avvikelser har konstaterats och som en konsekvens därav har arbetet med bron tillfälligt stoppats.

I samband med att Trafikverket besiktigade de arbeten som hittills utförts på motorvägsbron upptäcktes brister som bedöms vara så allvarliga att arbetena tillfälligt avbrutits.

– Dessvärre kommer det här att innebära att reparationsarbetena drar ut ännu en del på tiden, säger Anna Niva, ställföreträdande distriktschef på Trafikverket underhåll.

Vid mätningar i konstruktionen och okulär kontroll på plats konstaterades att det finns avvikelser i de utförda arbetena som inte accepteras av Trafikverket.

– Vi kommer snart att kunna lämna en mer utförlig prognos för när vi tror att vi kan vara helt klara. Vi beklagar verkligen att besvären kvarstår ytterligare en tid, säger Anna Niva.