Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är vi lika inför parkeringslagen?

Den 23 december parkerade min fru vår bil på en parkeringsplats i centrum med ena däcket (visade det sig) en aning utanför rutan, på grund av att bilarna bredvid var placerade snett. Efter en timme återkommer vi till bilen med barn och paket och upptäcker en parkeringsbot på vindrutan.

Den 25 december tar jag min vanliga långpromenad och passerar kyrkan i Geneta, där står mängder med bilar på samtliga platser runt kyrkan och hela vägen till Nettobutiken. Bilar står dessutom parkerade på gräsmattorna bredvid och mittemot kyrkan. Jag passerar en andra gång några timmar senare och inte en enda bil har fått en p-bot.

Jag är inte ute för att hänga ut några, förstår att platser inte räcker till vid stora evenemang men vill ha ett svar från ansvariga på kommunen hur man tänker och vilka parkeringsregler som gäller?

Kommer det att vara samma för alla som går på fotboll, ishockey eller andra stor evenemang framöver och kommer i så fall de som parkerar på en p-plats att komma undan trots att ena däcket står en aning utanför p-rutan?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel