Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är Oktoberteatern till för medborgarna?

 Jag har en stor bekantskapskrets som tycker om teater och bio. Men det är inte många av dem som varit och sett någon föreställning på Oktoberteatern.

Det ekonomiska stöd teatern får av våra skattepengar – varför ställer inte kommunen ett motkrav vad man förväntar sig av teatern?

Sedan till råga på allt sätter sig den ansvariga politikern som är med och godkänner det ekonomiska stödet i deras styrelse. Man blir inte längre förvånad hur turerna går i det politiska etablissemanget.

Teatern betalar inte ut regelrätta löner, bjuder sig själva på krogen för att de har haft en jobbig tid, men inte presterat något.

Kommunen lyckades se till att biograferna som fanns i Södertälje stängdes. Familjer med barn får åka till Skärholmen för att kunna gå på matiné med sina barn, även vi vuxna.

Det enda utbud för film är på Estrad. Estrad har många bra programinslag, musik, underhållning etcetera. Det är bättre att utöka deras anslag, de som har ett bredare utbud åt skattebetalarna.

Det är dags för kommunen att tänka om. Ska det finnas en teater ska det finnas en bredare repertoar, det finns säkert andra teatergrupper som har intresse att sätta upp föreställningar.

Det är hög tid att av- veckla stödet till Oktoberteatern, det har överlevt sig själv vilket de bevisat med sitt sätt att sköta teatern.

Se till att vi får ett par bra biografer till Södertälje i stället som gagnar alla kategorier – unga, gamla och barn.

När jag växte upp i Södertälje fanns det fem biografer. Hur kan man som politiker försvara Oktoberteatern och att man inte kan ordna ett par biografer till Södertälje?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel