Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är du också kristdemokrat?

Vår tid präglas av svåra samhällsutmaningar såsom ensamhet, psykisk ohälsa, kulturell rotlöshet, en rädsla för invandring samt en oro för att Sverige alltmer påverkas av vad som händer utanför landets gränser.

Vi behöver lyssna och samtala med varandra för att hitta lösningar. Vi kan inte blunda för de samhällsproblem som finns eller enbart beskriva problem eller uttrycka oro utan att peka på vägar framåt. De lösningar som vi föreslår måste ta hänsyn till vår historia och våra olika rötter. Lösningarna måste vara ansvarsfulla och hålla många generationer framåt.

Anmäl text- och faktafel

Visste du att den kristdemokratiska ideologin bottnar i värden som många människor runtom i världen delar oavsett vem man är? Alla människor har samma absoluta och okränkbara värde. Demokratiskt fattade beslut garanterar inte människovärdet och de fri- och mänskliga rättigheterna. Så var det till exempel med raslagarna i USA på 1960-talet.

Det okränkbara människovärdet och demokratin måste vårdas och värnas i varje generation.

Det var inte heller någon slump att kristdemokratin växte sig stark i Europa efter andra världskrigets fasor där människovärdet blev en bricka i spelet för totalitära ledares galna visioner om det perfekta samhället. Det okränkbara människovärdet och demokratin måste vårdas och värnas i varje generation.

Kristdemokratin är viktig i vår tid eftersom vi ser ett allt starkare ”vi och dem”-tänk och en allt starkare individualism på bekostnad av samhällets olika gemenskaper. Ensam är inte stark och staten eller EU kan inte lösa allt. I stället är det i de goda och olika gemenskaperna som många lösningar på dagens oro och utmaningar finns. Det är i familjen, bland vännerna, i trossamfunden och i idrottsföreningarna som den enskilde blir en trygg person och får vara en del av ett socialt sammanhang och därigenom kan förstå sin historia, sin samtid och framtid.

Kristdemokratin syftar till att hjälpa dig att forma ett liv som är anpassat efter dina förutsättningar och drömmar. Kristdemokratin är en garanti för det gemensammas bästa och ett demokratiskt samhälle oavsett vem du är eftersom vi alla är medmänniskor.

Shrikant Ward (KD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel