Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är du ensam på julafton – här hålls julfirande i Södertälje

Söker du sällskap på julafton? På flera platser i Södertäljeområdet hålls julfirande öppet för alla.

Julaftonsfirande på S:t Ragnhildsgården, är en tradition sedan många år. På Svenska kyrkan i Södertälje beräknar man att omkring 100 personer kommer att delta i år.

– Vi kommer att duka upp ett stort julbord och ställa fram en TV för de som vill se Kalle Ankas julafton, säger Elisabeth Linde, diakon på Svenska kyrkan i Södertälje.

Också LP-RIA (Råd i alkoholfrågor) i Järna bjuder in till julfirande för alla hungriga. Där kommer det bjudas på julmat och godis. I dagarna har man också sökt efter frivilliga som vill bidra med presenter till besökarna.

– Vem som helst är välkommen att fira hos oss, men vi riktar oss först och främst till missbrukare och hemlösa. Förhoppningsvis kan vi bjuda på någon överraskning också, säger Pernilla Jonasson, husmor på LP Järna.

I Överjärna kyrka inleds julaftonsfirandet med gudstjänst klockan 11.00. Från halv tolv serveras det julgröt, skinksmörgås och kaffe på Överjärna församlingshem.

Redan den 21 december kan magar mättas hos Pingstförsamlingen i Södertälje. Där har man förberett ett julbord för omkring 100 personer. På annandag jul bjuder även Frälsningsarmén i Södertälje in till fika och sång.

Här kan du fira jul:

Pingstförsamlingen i Södertälje

När: 21 december

Vad: Julmat

S:t Ragnhildsgården, Svenska kyrkan i Södertälje.

Tid: 13-16

Vad: Sång, julbord och Kalle Ankas julafton.

LP-RIA (Råd i alkoholfrågor) Järna

Tid: 10-12

Vad: Julmat, kaffe och godis.

Överjärna församlingshem

Tid: 11-13.

Vad: Julgröt, julmusik och fika.

Frälsningsarmén Södertälje

När: Annandag jul

Vad: Fika och sång