Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Är de omedvetna om avgiftshöjningarna?

I en artikel berättas om att Telge bostäder vill höja bilplatshyror till 240 kronor/månad (LT, 9 januari). Enligt vd Juan Copovi Mena har inga höjningar gjorts på flera år på de uthyrda parkeringsplatserna.

Anmäl text- och faktafel

Om man tar min hyrda p-plats som exempel. Bor i de västra ytterområdena. Betalar nu 163 kronor per månad (utan el). Det står på hyresavin att 2 kronor är en retroaktiv avgift från och med augusti 2018 – i juli var månadsavgiften 161 kronor. Samma retroaktiva höjning för garage var 10 kronor per månad.

De avgiftshöjningarna sker varje år.

Är både Telge bostäders vd och hyresgästföreningen – se insändarsvar från hyresgästföreningen – omedvetna om dessa höjningar? Man blir verkligen orolig.

Från 163 till 240 kronor. Det är nästan en 50-procentig höjning.

Vill samtidigt tacka hyresgästföreningen för att jag får betala 30 kronor extra varje månad för att inte kunna använda balkongen sommartid, ens på natten för att exempel få in frisk luft i lägenheten.

Folk sitter på bänkar som är fastlåsta av Telge bostäder. Det blir ett nattsorl rakt in i lägenheten. Dagtid är det barnlek (olika förskolor) och för varmt att vistas där.

Nattugglan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare