Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

April april!

Årets aprilskämt i LT avslöjades ganska snart på webben.
– Skönt att inga kunder stod här utanför med bajspåsar och ville ha betalt, säger Robert Nordström på Telge återvinning.

Inga bruna påsar kommer att delas ut till hushållen i Södertälje, och inga nya bruna igloos finns heller på återvinningsstationerna i stan.

LT:s aprilskämt om att Telge återvinning nu lanserar återvinning av hundbajs och erbjuder fyra kronor hektot för avföringen avslöjades några minuter efter publiceringen av läsarna på webben.

– Det var pirrigt i går morse Skönt att inga kunder stod här utanför med bajspåsar och ville ha betalt, säger Robert Nordström, affärsområdeschef för behandling på Telge återvinning, som i artikeln uppmanar Södertäljes hundägare att ta tillvara på sina husdjurs lämningar.

– Reaktionerna har bara varit positiva. Vi lade upp samma nyhet på vårt intranät och alla tyckte att det var roligt, eller ”skitkul” som någon sa. Extra roligt är att det verkar ha startat en bra debatt om hundbajset i stan, tillägger han.

Läsarnas kommentarerna på lt.se varierade mellan tvärsäkra ”Kan ej lura en två år gammal unge”, tveksamma ”April, april eller?” och ”Då kommer de att lägga tunga saker (grus, sand, metallskrot) i påsarna, så de väger mer. Dåligt att kommunen inte förstår det. Jag kommer att sluta jobba, lämna 5 kg om dan blir 200 spänn”. Nämnas bör att reportern själv blev lurad när ett företag hörde av sig och påstod ha tagit patent på hundbajsåtervinningen redan för tre år sedan.