Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Använd inte utländska flaggor vid skolavslutningar

Vid skolavslutningarna varje år ser man vid vissa skolor flaggor från olika länder vid studenternas utspring. Det är en sak om det hade varit svenska flaggor, men en helt annan när man ser andra flaggor än den svenska. Man blir förvånad, irriterad och upprörd.

Själv tillhör jag en av de större invandrargrupperna och är bosatt i Sverige sedan drygt 40 år. Jag undrar om man verkligen har tänkt efter kopplingen mellan en hemlandsflagga (utom den svenska) och ett sådant tillfälle?

Då jag inte kan se någon koppling över huvud taget tycker jag att det ger fel signaler.

Jag menar inte att man inte ska vara stolt över sin hemlandsflagga, utan det handlar om att använda rätt flagga vid rätt tillfälle. Snälla ni, tänk efter nästa gång. Är det någon flagga som ska användas vid studenternas utspring i Sverige är det den svenska som gäller och ingen annan. Det är en flagga vi ska vara stolta över.

En invandrare som är stolt över den svenska flaggan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare