Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen skadefri – då lyfter det för Felix

De tre senaste säsongerna har förstörts av skador. Nu får Syrianskas talang Felix Michel vara hel och frisk – och han har imponerat på tränaren Bosko Orovic.

Felix Michel fyller 22 år i juni och gör sin fjärde säsong i Syrianskas A-lag – men det har bara blivit tio matcher i superettan för honom, varav tre från start.

Anledningen är enkel: skador.

– Det här är första försäsongen som jag har fått vara skadefri, det är klart att det känns jättebra och jag är faktiskt stolt över den här försäsongen som jag gjort hittills, säger Felix Michel, som tillsammans med Mattias Liljestrand varit starkt bidragande till det imponerande starka försvarsspel som Syrianska visat upp i Svenska cupen, där laget höll nollan både mot Djurgården och Hammarby.

Vägen hit har varit hård och lång för Felix, det blir tydligt när han rabblar upp de skador han haft.

– Första säsongen (i A-laget) hade jag en blödning i knät, andra säsongen var det benmärgsödem (kan beskrivas som svullen benmärg) och tredje säsongen var det en menisk som jag fick operera. Flera av de säsongerna så var jag med från början av försäsongen men skadade mig tidigt på säsongen, så jag har inte fått någon riktig försäsong förut, berättar han.

Under de tunga tiderna har han haft stort stöd av sin storebror Alexander, också mittback i Syrianska och drabbad av skador flera gånger om.

– Han har ju haft det mycket värre än jag, han har ju skadat korsbandet, det är väl det värsta en fotbollsspelare kan göra. Men ja, han har betytt väldigt mycket för mig, han har ju lärt sig mycket av sina skador och det har han hjälpt mig med.

Är ni tajta som bröder?– Ja, vi är väldigt tajta. Och vi har blivit mer och mer tajta ju äldre vi blivit. Samtidigt är vi ju konkurrenter på samma person. Men vi stöttar varandra mycket, säger Felix.

Den U21-landslagsmeriterade Alex har fått en stor del av sin karriär förstörd av skador, men är nu närmare en comeback än på länge, berättar Felix.

Alex spelade en del av matchen när Syrianska slog Assyriska med 4–0 i seriepremiären i U21-superettan på onsdagen.

– Alex tränar för fullt nu men tränarna har sparat honom och varit väldigt försiktiga, de har inte velat riskera nåt. Men jag tror att han kanske kan göra comeback nu på söndag, säger Felix och syftar på träningsmatchen mot Vasalund på Fotbollsarenan.

Skulle Felix och Alex spela tillsammans i samma mittbackspar skulle det bli första gången någonsin.

– Vi har aldrig spelat tillsammans som mittbackar. Det har ju varit en dröm länge, det vore väldigt kul om det blev så, säger Felix Michel.

För Felix del är dock framtiden i Syrianska än så länge osäker. Hans kontrakt går ut den sista mars och förhandlar just nu om en förlängning. Klubben har dock gjort klart att man vill behålla sin backtalang, och Felix vill också stanna i klubben, berättar han.

– Bosko har sagt att han vill ha mig kvar, och jag känner att jag också vill spela kvar. Viktigt för mig är att känna att jag har en god chans att få spela, jag måste få spela matcher nu och får jag inte göra det här så måste jag göra det nån annanstans. Men just nu är allt helt perfekt här i Syrianska så jag hoppas verkligen att jag inte behöver byta lag, säger Felix.

Bosko Orovic ser Felix som en bra mittback defensivt, men vill utveckla honom offensivt

– Defensivt är han nästan en färdig spelare. Nu är det de offensiva bitarna han behöver förbättra, spelet med fötterna. Som mittback är det viktigt att man kan hitta bra passningar uppåt i planen och skapa tid för mittfältarna. Där kan han förbättra sig, säger Bosko.