Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen seger för Telge mot Hammarby

Det blev fem förluster i rad för Telge i division 1 mellersta Svealand i innebandy. Men borta mot Hammarby kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Sjöstadshallen slutade 4–5 (2-2, 0-1, 2-1, 0-1) efter förlängning.

– Vinna eller försvinna var det som gällde inför denna match, detta avspeglades i spelet som var krampaktigt och hafsigt med många individuella misstag. Vi var det bättre laget i första perioden medan Hammarby med sina kontringar sårade oss i den andra. Med lite bättre utdelning och kvalitet kunde de straffat oss med ett par mål. I tredje perioden var det vi som jagade ett vinstmål och med drygt två minuter kvar i oavgjort läge tog vi time out och spelade efter den sex mot fem för att försöka avgöra utan att lyckas och istället gick det till sudden death. Med två minuter kvar av förlängningen plockade vi ut målvakten i jakt på ett segermål som skulle hopp om fortsatt spel i division 1, och målet kom sedan Linus Jonsson brutit ett inspel och startat en kontring där Filip Rönnkvist fick chansen och avgjorde. Totalt sett en match vi borde avgjort under ordinarie tid, tyckte Telges tränare Nicklas Jonsson, efter matchen.

Telges mål gjordes av Giovanni Palumbo, Robin Berglund, Tommy Cannerbo, Edvin Engbom och Filip Rönnkvist.

Det här betyder att Hammarby ligger kvar på elfte och sista plats i tabellen, och Telge på tionde plats.

Torsdag 21 februari 19.30 spelar Telge borta mot Linköping FBC.