Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen premiärdags i superettan

Det är äntligen dags för säsongspremiär för Assyriska och Syrianska i superettan.
AFF åker på söndagen till Trollhättan samtidigt som Syrianska tar emot Ljungskile.

Assyriska får genast leva upp till favorittrycket borta mot bottentippade FC Trollhättan.

– Vi åker ner och vet att vi behöver fajtas. Eftersom planen inte lär vara den bästa kommer vi att tvingas spela lite enklare och rakare. Det är en resultatorienterad bransch och vi måste anpassa oss, säger tränaren Rikard Norling.

– Superettan är grymt jämn och vi har ju varit med förr. Även om ett lag tippas i botten så är det på pappret och man vet inte hur alla träningar och matcher har sett ut. Vi måste ha en ödmjuk inställning, fortsätter han.

Trollhättan tippas liksom i fjol långt ner i tabellen av de flesta, men tränaren Lars-Olof Mattsson sticker ut hakan lite.

– Vi tycker det är helt perfekt att få börja hemma mot en av favoriterna. Vi har allt att vinna. Vi har gjort många spelmässiga framsteg jämfört med förra året och fyllt på med några spelskick-

ligare herrar, säger han.

Trollhättan hade stora skadeproblem på offensiva stjärnor i fjol, men nu är dessa tillbaka och klubben hoppas undvika bottenstriden.

– Vi är kanske inte bättre än Assyriska spelare för spelare men vi kan jobba hårdare än dem och det ska vi göra.

Syrianska är också segertippat hemma mot Ljungskile, som dock imponerar tränaren Özcan Melkemichel.

– Det blir en oerhört tuff match. Ljungskile har värvat bra och jag tippar dem som topp fem. Men vi måste visa vilka som har hemmaplan, säger Melkemichel.

Ljungskiles lagkapten Martin Smedberg ser också fram emot matchen.

– Det känns riktigt kul att äntligen få komma igång. Syrianska är seriefavoriter enligt mig men vi har också ett bra lag. Vi har fått behålla det vi ville och har fyllt på med Arash Bayat (Qviding) och David Durmaz (tidigare i Syrianska och Assyriska).

– Det är skitviktigt för oss att få en bra start. Med lite stolpe in kan vi vara med och hota i toppen också.

I lördagens papperstidning: stora intervjuer med Rikard Norling och Özcan Malkemichel.