Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen poäng för Kilström

Det har suttit hårt inne. Trots bra spel har Lukas Kilström inte gjort ­något poäng i junior-VM och i semifinalförlusten mot USA fick han börja på bänken.

Men när Schweiz massakrerades i bronsmatchen med 11-4 natten mot onsdag svensk tid fick SSK-backen äntligen komma med i poängprotokollet.

Den 19-årige SSK-backen låg bakom ett av målen i matchen - dessutom med en man mindre på isen. Kilström utnyttjade ett dåligt byte av schweizarna och satte igång en kontring. Han utmanade mot mål men släppte snyggt till HV71-spelaren André Petersson som direktsköt 10-4 – då i slutet av andra (!) perioden.

Kilström hade dessutom ett ypperligt läge att bli målskytt på i början av tredje perioden. Han tog chansen att gå på mål och fick ett friläge - men avslutet räddades av målvakten.

Nu fick han dock med sig en fin bronsmedalj till Södertälje och kan glädjas över att vara en av de bästa JVM-spelarna i plus/minus-statistiken.