Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen dags för slutspel för Kings

Det är äntligen dags för slutspel för Södertälje Kings. Och lämpligt nog får laget tillbaka Aaron Anderson som får en nyckelroll mot Malbas jätte Carl Engström.

Södertälje Kings säkrade seriesegern med fem omgångar kvar av grundserien. Nu kastas laget in i den riktiga hetluften igen när slutspelet äntligen drar i gång.

Kings går in som favoriter till att ta sitt fjärde raka SM-guld och skulle i så fall överträffa det klubbens herrlag gjorde 1990–92.

Någon rekordjakt är det dock inte tal om ännu, eftersom Alvik tog sex raka SM-guld på 60-talet.

Kings lär bli hårt utmanat på vägen till finalen, men de flesta förväntar sig nog att det inte lär ske i kvartsfinal. Malbas har inte varit nära att slå Kings under säsongen och det är sannolikt få utanför Skåne som tippar något annat än att Kings ska vinna tre raka matcher i kvartsfinalserien som inleds i Täljehallen i kväll.

Men Malbas har nyligen slagit både Norrköping och Sundsvall och Kings coach Vedran Bosnic skulle aldrig komma på tanken att underskatta något lag.

– Malbas är ett hårt jobbande lag och vi måste vara fokuserade för att vinna den här kvartsfinalserien. Jag respekterar Malbas för hur de spelat den här säsongen och de har flera bra spelare, inte minst Calle (förra Kings-centern Carl Engström) som är väldigt farlig inside, säger Vedran Bosnic.

Malmölaget har gjort en bra första säsong som nykomling och slutade åtta. Malbas och Kings möttes i den sista omgången och då vann Södertäljelaget med 26 poäng.

– Det har varit en klurig situation för oss då vi haft fem matcher utan betydelse. Vi har försökt göra en del saker annorlunda och vilat en del spelare, vi har även försökt spela på ett lite annat sätt under de sista matcherna, säger Vedran Bosnic.

Allting blir på en högre nivå i slutspelet, menar Vedran Bosnic.

– Det blir alltid skillnad på spelet i slutspelet jämfört med grundserien, man märker att det blir en annan tävlingsmentalitet på spelarna, säger Bosnic.

Kings får tillbaka viktige forwarden Aaron Anderson som tidigare i veckan återvände från USA där han varit för att vara med sin familj, av privata skäl som klubben inte vill gå ut med.

– Han har tränat ett antal pass med oss nu och han blir väldigt viktig givetvis, säger Vedran Bosnic.

Anderson är Kings bäste returtagare och får förstås en nyckelroll för att neutralisera 216 cm långe Carl Engström.

Nu hoppas Vedran Bosnic på stöd från hemmapubliken i Täljehallen.

– Jag hoppas att spelarna får det stöd de förtjänar, de har gjort en av de bästa säsongerna genom tiderna med Europaspelet inräknat och har jobbat extremt hårt hela tiden, säger Bosnic.

Så spelas SM-slutspelet

Herrarnas SM-slutspel inleds med kvartsfinaler i bäst av fem. Södertälje Kings möter Malbas från Malmö med start i kväll. Lagen har mötts tre gånger under säsongen, Kings har vunnit samtliga. Vinnaren får möta vinnaren i kvartsfinalserien mellan Borås och Nässjö i semifinal. Borås vann match ett i går med 79–58.