Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen comeback för spelsugen Roberson

Han har väntat i flera veckor. Men nu får John Roberson spela basket för Kings igen.

Det var ett spelsuget Kings som på måndagen tränade inför bortamatchen i Borås i på tisdagskvällen. Sugnast av alla: John Roberson.

– Jag kan knappt vänta på matchen mot Borås. Jag såg att vi skulle möta dem när jag kom hit och förstod att jag skulle bli spelklar till den matchen.

Borås krossade Kings i början av säsongen med 84–61, men Kings är delvis ett nytt lag nu. Borta är guarderna Vincent Simpson och Uros Zadnik.

In har Roberson kommit.

– Ja, jag såg att vi förlorade stort, nu vill jag hjälpa laget att få revansch, säger amerikanen som främst varnar för sin landsman James Miller.

– Jag har spelat mycket mot honom. Det krävs en laginsats för att få stopp på honom. Det är viktigt att hålla i gång snacket. Men det är inte bara honom som vi måste tänka på.

Roberson har inte spelat match på flera veckor, han hann inte bli spelklar till Kings segermatch mot Uppsala (78–76) den 20 december.

– Det ska inte vara någon fara, jag känner mig bra i form och jag har tränat mycket och lyft mycket vikter. Sedan kanske det tar lite tid innan man kommer in i spelet, men förmodligen går det snabbt, tror John Roberson.

Uppkast omgång 15

Vad? Borås–Kings.

När? Tisdagkväll klockan 19.

Senaste matcherna:

Borås: LF (b) 70–88, Sundsvall (b) 93–95.

Kings: Uppsala (h) 78–76, Solna (b) 94–86.

Tabellen (matcher/poäng)

1) Norrköping .....17 24.

2) Kings ...............14 22.

5) Borås ...............15 20.