Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anställda på Scania erbjuds förmånsbil

Scania erbjuder alla anställda att skaffa personalbil.
– Det ger alla möjligheten att inneha en ny, miljövänlig bil till ett förmånligt pris, säger Hans-Åke Danielsson, presschef på Scania.

Erbjudandet gick ut till alla anställda i går och det bygger på ett samarbete med Volkswagen Group Sverige och det gäller ett antal modeller av Volkswagen, Audi, Skoda och Seat.

– Systemet finns redan inom Vokswagen i Tyskland och jag tror att både Saab och Volvo har det, säger Hans-Åke Danielsson.

För en nettokostnad på mellan 2 600 kronor (Volkswagen Touran TSI Eco Fuel) och 5338 kronor (Audi Q 5) i månaden tecknas ett tvåårsavtal. Då inkluderas service, skatt, försäkring och sommar-och vinterhjul.

– Det kan kan innebära att vi får betydligt fler miljövänliga bilar i Södertälje eftersom de har lägre förmånsvärde och därmed blir billigare, säger Hans-Åke Danielsson.

Kontraktet kan brytas vid uppsägning, sjukdom, olycksfall och föräldra- eller studieledighet som är längre än tre månader.

Facken på Scania har inga invändningar mot systemet.

– Det ger möjlighet för de anställda att inneha en ny bil. Men det påverkar inte avtalsrörelsen eller våra lönekrav. Det här ligger helt utanför detta, menar både Unionens Håkan Thurfjell och Metalls Stefan Leiding.