Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu mer tågstrul i trafiken förbi Södertälje – nedriven ledning och urspårat tåg

Tågresenärer på regionaltågen förbi Södertälje kan räkna med seglivade förseningar på onsdagen. En nedriven kontaktledning och ett urspårat tåg ställer till det.

Annons

Tidigt på onsdagsmorgonen meddelade Trafikverket att en kontaktledning rivits ner mellan Eskilstuna och Strängnäs. Även tåget som spårat ur i Hallsberg på tisdagskvällen fortsätter att gäcka trafiken. Båda olyckorna påverkar regionaltågen förbi Södertälje.

Dels får resenärerna som ska ta tågen mellan Stockholm–Södertälje Syd–Eskilstuna–Arboga räkna med förseningar på grund av den nedrivna kontaktledningen mellan Eskilstuna och Strängnäs vid sextiden på morgonen. Där väntas trafiken komma igång normalt tidigast klockan 16 på onsdagseftermiddagen enligt Trafikverkets prognos klockan 15-tiden.

I Hallsberg spårade ett tåg ur på tisdagskvällen. Den olyckan fortsätter att påverka trafiken mellan Göteborg-Stockholm förbi Gnesta, Järna, Mölnbo och Södertälje S skriver Trafikverket vid 16-tiden på onsdagen. Trafikverket har ingen prognos för när de förseningarna kan upphöra.

Följ utvecklingen på Trafikverkets hemsida.

Annons