Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu ingen gripen efter nattens två bilbränder – gärningsmän sågs hälla bensin

Räddningstjänsten fick rycka ut och släcka två bilbränder i Södertälje under natten. Två misstänkta gärningsmän har setts hälla bensin och tänt på en av bilarna, men ännu är ingen gripen.

Den ena bilen brann på Prosten Linders väg, vid Wasaskolan. Vid den branden konstaterades eventuell spridningsrisk.

– Enligt vittnesuppgifter ska några personer ha setts lämna platsen, vi har fått lite uppgifter men det är inget vi går ut med i nuläget. Vi har varit ute och sökt av området, utan att hitta något, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på polisens regionledningscentral.

– Vi kommer hålla förhör med vittnen och har upprättat en anmälan skadegörelse genom brand, fortsätter hon.

Under natten uppgav Lars Alvarsjö, stationsbefäl vid polisen Stockholm syd, fler detaljer kring vad de misstänkta gärningsmännen ska ha setts göra.

– Där har vi två misstänkta gärningsmän som ska ha hällt på bensin och sedan försvunnit på en mc eller eller vespa, säger Lars Alvarsjö.

När räddningstjänsten kom till platsen konstaterades det att en bil brann för fullt och det fanns en viss spridningsrisk till ytterligare två bilar, men som eliminerades.

Den andra bilen brann på Klockarvägen, där en brand även startade i ett sexvåningshus. Den bilbranden har polisen väldigt knapphändig information att ge vid 08-tiden på måndagsmorgonen.

– Det var en bil som brann på en parkering och vi har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand, säger Åsa Wallentin.

Åsa Wallentin kan inte ge något svar på om man ser någon koppling mellan de två bilbränderna, eller mellan de två bränderna på Klockarvägen.

– Det finns ingen uppgift om det just nu, säger hon.