Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu ett överklagade mot vargjakten

Vargjakten i Mölnboskogarna får fortsätta. Det beslutade förvaltningsrätten på onsdagsförmiddagen. Strax därefter kom ytterligare ett överklagande in.

Annons

Förvaltningsrätten i Stockholm avslår Wolf association Swedens begäran om att skyddsjakten på varg i markerna runt Mölnbo ska avbrytas.

”Förvaltningsrätten anser att det inte har kommit fram tillräckliga skäl för att stoppa länsstyrelsens beslut”, heter det i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsen beslutade på tisdagen om skyddsjakt efter en varg för att minska risken för angrepp på får nu när djuren släpps ut på bete. Jakten inleddes bara timmar efter att beslutet hade fattats.

Organisationen Wolf association Sweden överklagade omgående och begärde dessutom att jakten skulle avbrytas i väntan på förvaltningsrättens slutliga avgörande. Men i och med rättens beslut kan vargjakten fortsätta.

Wolf Association Sweden anser att fårägarna på Molstabergs säteri borde ha gjort mer för att skydda sina djur från vargangrepp. Föreningen säger också att det förmodligen är så att vargarna är borta eller på väg att flytta ur reviret.

Vid lunchtid på onsdagen var jakten fortfarande resultatlös. Skyddsjakten får bedrivas som längst fram till den 10 juni.

På onsdagen kom sen ytterligare ett överklagande in – från Svenska rovdjursföreningen. Föreningen anser att beslutet om skyddsjakt är olagligt, bland annat eftersom den finns en annan lösning på problemet: rovdjursavvisande stängsel.

LT-Play: De fruktar nya vargattacker

Läs även: Vargjakten i Sjunda i gång och överklagad

Läs även: Därför ska vargen skjutas