Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu ett allsvenskt lag i kris - Västerås saknar 5 miljoner

Mora, Tingsryd och Asplöven. Flera allsvenska lag har hamnat i ekonomisk kris under säsongen. Nu har även Västerås IK akuta ekonomiska problem.

LT har tidigare skrivit om Asplövens ekonomiska bekymmer, som skulle kunna öppna för lättare väg till allsvenskan för de lag som går till kvalserien.

Tidigare under säsongen har även Mora och Tingsryd varit i ekonomiskt blåsväder.

Och nu är turen kommen till nästa klubb: Västerås IK, som trots en satsning inte ens nådde slutspelserien.

Klockan 12.00 höll styrelsen med klubbdirektör/VD Johan Fägerblad presskonferens angående "elitverksamhetens mycket ansträngda ekonomiska läge".

Under presskonferensen berättade Västerås hockeys ledning om den akuta krisen.

– Inom en vecka från nu måste vi få in en tredjedel av det underskott vi har nu, säger klubbdirektören Johan Fägerblad till VLT:s reporter som är på plats på presskonferensen. 

Det är 4-5 miljoner som saknas, vilket klubbledningen ska ha insett för en vecka sedan. 

Hur påverkas kommande säsong i allsvenskan?

– Det enda man lever för just nu är att se till att det blir en ny säsong med en trupp och en välfylld ABB-arena, säger Fägerblad, som ställer sin plats till förfogande om styrelsen inte längre har förtroende för honom.

Det är inte tal om konkurs, utan klubben har lämnat in en in ansökan om så kallad rekonstruktion, och tingsrätten kommen nu att utse en rekonstruktör.

Läs mer på vlt.se.