Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en skada – så löser SSK backkrisen mot Vita Hästen

SSK spelar redan på torsdag nästa träningsmatch, mot Vita Hästen i Nyköping. Men många spelare saknas och Mats Waltin får förstärka med spelare från J20-laget. Dessutom har Adam Hansen åkt på en ny skada.

Viktige backen Adam Hansen har tidigare haft en höftskada som han kämpat sig tillbaka från. Men oturen har varit framme - på en träning nyligen åkte Hansen på en oturlig smäll och har fått ett uttänjt ledband.

–Det är inte så allvarligt, men det kommer ta tio dagar för honom, säger Mats Waltin.

Hansens comeback får alltså vänta – och det gäller även Simon Karlsson, som ännu väntar på sin SSK-debut och comeback efter körtelfebern.

–Kanske nästa vecka, säger Waltin om Karlsson.

Saknas gör även Michael Schumacher som är avstängd och backen William Kaijser som skadade axeln i tisdagens match mot Västervik. Backen Olov Lundqvist och målvakten Alexander Sahlin är frågetecken.

Det blir således att klippa och klistra för Waltin, som senast i Västervik tog med junioren Robin Christoffersson som reservmålvakt.

–Har vi bara fem backar blir det även en J20-back med till Nyköping, säger Waltin som sannolikt även behöver en forward från J20-laget för att ersätta Schumacher – eventuellt faller valet då på slovenen Nik Simsic, som tränat med A-laget på försäsongen men inte särskilt mycket på is.

Matchen spelas i Rosvalla i Nyköping. SSK jagar sin första seger efter förluster mot AIK (2–3) och Västervik (3–4). Vita Hästen har spelat tre matcher – förluster mot seriekonkurrenterna Oskarshamn (1–3) och BIK Karlskoga (1–2 efter förlängning) samt seger mot division 1-laget Skövde (4–2) i söndags.

LT kommer att direktrapportera matchen från Rosvalla med start 19.00.