Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en skada oroar i Assyriska

Hela högerkanten skadad. Fortfarande.Tor-Arne Fredheim får laborera med spelare ur position mot Åtvidaberg – eller nya spelsystem.

Alex Pereira närmar sig matchform efter inhopp-et i förra omgången och

speltid med U21 under veckan.

Men om ytterbacken spelar mot Åtvidaberg i morgon kan det lika gärna bli på en kant på mittfältet.

– Vi sliter ju fortfarande med att vi inte har någon riktig högerspelare med. Nu kanske Alex får flytta fram i banan, säger Assyriskas tränare Tor-Arne Fredheim.

Med skador på Kenny Pavey och George Makdessi har Fredheims alternativ till höger blivit färre. Den nye tränaren testade bland annat Simon Strand på en flank mot Frej.

Och nya spelsystem har också funnits på tapeten.

– Ja, gud, ja. Det har vi diskuterat. Mest en 3–4–3 eller en 3–5–2 då, säger Fredheim, som uppmuntrad av spelet i cupen ändå vill hålla fast vid 4–4–2.

Men i går åkte laget på ett nytt möjligt avbräck.

Mittförsvararen Mamadou Wague bröt efter en smäll på sin sedan tidigare skadade fot.

– Det är lite för tidigt att säga något om det. Vi får se. Det brukar släppa efter ett dygn när man får en lättare stukning. Men det är klart att det inte är bra när han går av en träning, säger Fredheim.

I Åtvidaberg är det osäkert om vadskadade mittbacken Månz Karlsson spelar.