Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en seger för Team Edin – har stor fördel inför semin

 
Vinter-OS 2018: Curling
Visa alla artiklar

Efter Team Edins första förlustmatch, mot Schweiz, tidigt på måndagsmorgonen vände det återigen till seger när laget mötte Italien under natten mot tisdag.
Sveriges curlingherrar har nu säkrat förstaplatsen i grundserien.

I och med Sveriges 5-0-ledning redan efter tre omgångar såg det tungt ut för Italien, som dock förbättrade sitt spel och hämtade upp några poäng senare i matchen. Men det räckte inte till – det stora försprånget och ett säkert och fokuserat spel ledde Sveriges herrar till en enkel seger.

Läs också: Första förlusten på OS för darrigt lag Edin: "Är inte odödliga"

Efter nionde omgången, där Team Edin tog en poäng och satte ställningen 7-3, gav Italien upp och det innebär att Sveriges curlingherrar tagit sju segrar av åtta spelade matcher. En återstår, mot grannen Norge, på onsdag morgon.

– Vi kan gå in och dricka te med dem. Jag skojar, men matchvinsten i sig är inte viktig alls, säger Niklas Edin till Sportbladet.

Läs också: Dramatisk sista sten sänkte lag Hasselborg mot Japan: "Överraskande"

Redan på måndagen var det säkerställt att svensklaget, som toppar tabellen, är det första som är klart för semifinal. Men i och med nattens seger – och att Sydkorea strax därpå besegrade Schweiz – kommer Sverige vinna grundspelet och få det som kallas hammaren, vilket innebär att de har fördelen att lägga den sista stenen i första omgång i både semifinal – och eventuell final.

– Den enklaste vägen till ett OS-guld är att ha hammaren i slutspelet, har Niklas Edin tidigare sagt till Sportbladet.