Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en person har hittats död efter villabranden i Nykvarn

Polisen bekräftar nu att två personer hittats döda i den utbrända villan i Nykvarn. En förundersökning gällande misstänkt mordbrand är inledd.

Polisen går nu ut med information om att en andra person hittats död efter villabranden i Nykvarn på tisdagsmorgonen. Man har ännu inte identifierat de påträffade personerna.

Enligt Peter Eriksson, brandutredare, anträffade polisen två avlidna personer redan på tisdagskvällen. Men på grund av rasrisk fick teknikerna avbryta arbetet för att kunna säkerställa personalens säkerhet.

– Den forensiska undersökningen återupptogs på onsdagsmorgonen när vi kunde försäkra oss om att ingen ur personalen ska komma till skada.

– Vi arbetar med att fastställa varför det började brinna men vi står inför ett omfattande arbete, både på platsen och med analysarbete, därför räknar vi inte med att kunna fastslå brandorsaken i dag, säger Peter Eriksson.

Läs också: En person hittad död efter kraftiga villabranden i Nykvarn

Personen som lyckades ta sig ut ur huset på tisdagsmorgonen vårdas på sjukhus, men skadeläget är fortsatt oklart.

– Vi har kontinuerlig kontakt med vården och låter dem göra sitt åtagande.

En förundersökning om mordbrand är inledd, men Peter Eriksson säger att rubriceringen kan komma att ändras med utredningens gång.

– Det är en levande rubricering och ingenting man måste låsa sig vid utan den kan komma att ändras under arbetets gång.

Läs även: Två personer saknas efter villabrand i Nykvarn

På Nykvarns kommuns sajt hänvisar man till följande telefonnummer om det finns behov av stöd:

Patrik Ingemansson, kyrkoherde i Turinge-Taxinge församling i Nykvarn, på telefonnummer 070-752 71 43

Vårdcentralens växel, telefonnummer 08-409 157 00

Kommunens individ- och familjeomsorg via kommunens växel på telefonnummer 08-555 010 00, be att bli kopplad till socialtjänstens jourtelefon.