Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en dom mot assistansfuskare

Nu kommer ytterligare en dom mot fängslade huvudmannen från Elmamålet, assistanshärvan. Tillsammans med fyra andra åtalades han för ytterligare bedrägerier.

I samband med telefonavlyssning i det så kallade assistansmålet uppdagades ytterligare bedrägerier i ett annat av huvudmannens bolag – ett bolag som utförde allehanda hushållsnära tjänster.

Vid flera tillfällen har företaget fuskat med både rot- och rut-avdrag genom att söka skattereduktion utan att några arbeten utförts. I ett av fallen har arbete skett, men inte av bolaget i fråga. Det arbetet utfördes av en bekant till en av de åtalade som en privat tjänst, men rot-avdrag har ändå sökts och beviljats.

Företaget har fakturerat för storstädningar, renovering och altanbygge. De flesta fakturorna har betalats av en och samma person, som inte har stått som beställare för arbetet.

Huvudmannen i målet – som sedan tidigare avtjänar ett fängelsestraff på sex år, döms för bedrägeri. Den nya domen läggs till den förra, och något längre fängelsestraff blir det inte.

Ytterligare fyra personer stod åtalade – en kvinna och tre män. De tre männen dömdes till villkorligt och dagsböter. Kvinnan friades efter att ha handlat med så kallat likgiltighetsuppsåt. Hon ansågs ha för lite kunskaper i det svenska språket vid tillfället och tveksamhet rådde om hon var införstådd bestämmelserna kring rut- och rot-bidrag.

Läs även: Storbedragare inför rätta för mer fusk