Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en åtalad för dubbelmordet släppt

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Ännu en av de åtalade i det stora gangstermålet har släppts ur häktet efter beslut av tingsrätten på måndagen. Det är en 40-årig man som åtalades för inblandning i dubbelmordet samt utpressning och olaga tvång.

 40-åringen dömdes till ett av de längsta fängelsestraffen i den förra ogiltigförklarade rättegången – tolv år.

Åklagarna menar att han ska ha köpt in de så kallade mördarlurarna som, enligt åklagarna, användes vid mordet. 40-åringens telefon slår upp vid masten intill Coop Forum i Geneta när telefonerna köptes. Men själv har 40-åringen hävdat att han ofta brukar vistas där och han har förnekat att ha köpt dem.

Dessutom beslutade rätten att upphäva reseförbudet för en 21-åring, som även han står åtalad för dubbelmordet. 21-åringen släpptes på fri fot redan för några veckor sedan.

Kvar i häkte finns nu fyra personer; Khouri, "Torpeden, den 23-årige "Hajfenemannen" - samtliga åtalade för dubbelmordet och de två förstnämnda även för mordet på "K-sigge".

Kvar i häkte finns även en 38-årig man åtalad för utpressning och människorov

Tingsrätten meddelade även att den slutliga domen i målet ska offentliggöras den 29 augusti.