Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ännu en amerikansk dag i Nykvarn

Fjolårets bil- och musikträff All american day blev en succé. Den 13 augusti är det dags igen, och nu är förberedelserna i full gång.

Biltävlingar, rockabillymusik och westernridning. Det kan man uppleva vid lådbilslandet Nykvarn när All american day arrangeras den 13 augusti.

– Förra året kom femhundra bilar, och i år räknar vi med ungefär åttahundra säger Ronnie Bergvall som tillsammans med Lars Kung arrangerar evenemanget genom föreningen Rockabilly.nu.

Precis som förra året hålls tävlingen Krantz Challenge där publiken via röstning avgör vilken bil som vinner.

– I fjol vann en helt otippad Ford, som i kombination med förarens klädsel charmade publiken, säger Ronnie Bergvall.

Nytt för i år är möjligheten att få sin bil värderad av en professionell värderingsman. Andra nyheter är bågskytte och westernridning.

– Dessutom är alla barn välkomna in på lådbilslandet för ett provåk, säger Ronnie Bergvall.

På kvällen bjuder två band på rockabillymusik. Dels kommer The Berrypickers från Vargön, dels Saturngirl and the toneheroes från Enköping/Stockholm.

Allt tyder på att All american day blir ett årligt återkommande evenemang.

– Om tio år hoppas vi att det kommer minst tvåtusen bilar och femtusen besökare. Men nu hoppas vi främst på bra väder den trettonde augusti, säger Ronnie Bergvall.