Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Annie Lööf som statsminister – glöm det

Anmäl text- och faktafel

Pär Granstedt skriver att Annie Lööf (C) skulle vara den självklara kandidaten till statsministerposten. Jag har stor respekt för Granstedts omdöme när det gäller debattinlägg i utrikesfrågor men här måste jag protestera mot tilltron till Annie Lööf. Hon har gjort sig till ovän med hela fackföreningsrörelsen när hon vill låta utländsk arbetskraft arbeta för lägre löner. Det skulle slå sönder hela den solidariska lönerörelsen.

I arbetsmarknadsfrågor står hon till höger om Moderaterna.

I debatterna inför valet har hon uppträtt omoget. Hon behöver lära sig att kontrollera sin ilska så inte rösten åker upp i falsett och blir skärande obehaglig. Hon behöver också lära sig att respektera andra debattörer.

I en av de sista debatterna före valet avbröt hon Stefan Löfven och ville tvinga fram ett besked i regeringsfrågan och skrek: ”Svara” Det var då Löfven svarade ”Glöm det”. Det sitter kvar i mitt minne. Hon behöver definitivt mer tid på sig för att klara större uppgifter.

I den allmänna debatten efter valet uppvärderas de partier som gått framåt sedan 2014 oavsett hur små de är och man glömmer att det är skillnad på ett 5-, 6- eller 8-procentsparti och ett tre gånger större parti.

Sonja Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare