Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Haag och Emil Jönsson lämnar IFK Mora SK

Anna Haag och Emil Jönsson väljer att lämna IFK Mora SK inför kommande säsong.

"Nu är det dags att utforska nya marker", skriver de båda i ett pressmeddelande.

Längdskidstjärnorna Anna Haag och Emil Jönsson, tillika paret, väljer att lämna IFK Mora Skidklubb inför kommande säsong.

Haag som tillhört klubben i tio år skriver i ett pressmeddelande att hon kommer att sakna gemenskapen som klubben har.

I ett tackbrev till klubben beskriver Haag hur det gick till när hon anslöt till klubben.

"För exakt tio år sedan fick jag äran att skriva på för klubben. Jag minns känslan som igår, när Elin Ek kom fram till mig efter invigningstävlingen för Torsby Skidtunnel, mitt första lopp som senior, och frågade om jag ville tävla för IFK Mora den kommande vintern. Ärad av frågan och lite tvekande inför beslutet att lämna min moderklubb i Orsa. Men med stöd från min familj och från klubben i Orsa, skrev jag med glädje på för den klubb som nu stöttat mig under alla tio år som senior."

Emil Jönsson och Anna Haag har förlovat sig – avslöjar på Instagram

Ett par år senare fick Emil genomgå samma resa, och även han kom att bli en äkta "Moring" och de båda trivdes, enligt dem själva, som fiskar i vattnet i den röda mössan.

Men nu står det alltså klart att de båda skidstjärnorna lämnar IFK Mora SK, vad nästa klubbadress bli är i nuläget oklart.

– Vi har varit nöjda med Emil och Anna och de har varit nöjda med oss, men vi kände på oss att de kanske skulle lämna, säger Tomas Bredberg, ledamot i IFK Moras styrelse.

Hur kände ni det?

– Det är ju så att vi jobbat med alla kontrakt under ett tag och då ska man klart alla kontrakt till den 30:e juni. Deras kontrakt gick ut då och vi har sökt båda för att kolla av om de ville åka för oss eller inte. Och nu fick vi ett klartecken på att de inte ville.

Hur påverkar det klubben?

– Vi är en stor trupp ändå i seniorsammanhang, vi har 21 åkare. Vi har Stina Nilsson på damsidan och Martin Johansson på herrsidan, så vi klarar oss så sett. Men det är klart att det är tråkigt att tappa två så bra åkare som Anna och Emil.

Inga hard feelings mellan er?

– Nej, absolut inte. Inga hard feelings alls. Vi har varit nöjda och de har varit nöjda.

Vet du vilken deras nästa utmaning är?

– Nej, jag har inte hört något. Men jag vet att de ska ge ett besked innan sista oktober.

I spelaren: Anna Haag under VM 2015.