Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Bohman Enmalm har munnen full av osanningar och falska löften

Artikel 30 av 32
Turbulensen kring Grafikens hus
Visa alla artiklar

Det är verkligen en bra fråga var smärtgränsen går för hur mycket Grafikens Hus ska få kosta. För det verkar handla om något som absolut måste genomföras oavsett vad prislappen kan tänkas bli.

Läs Tomas Karlsson: Finns det en smärtgräns för vad Grafikens hus får kosta?

Från att frågan handlade om hur det egentligen gick till när Grafikens Hus kom till Södertälje har debatten nu kommit att handla om att vi på något märkligt sätt skulle vara emot kultur. Aldrig någonsin har vi förringat Grafikens Hus som kulturinstitution eller det kulturhistoriska värdet i gjuteriet. Detta är bara ett sätt för kultur- och fritidsnämndens ordförande Anna Bohman Enmalm (S) att själv slippa behöva ta ansvar och hålla sig till sanningen.

Anna Bohman Enmalm och kontorschefen Staffan Jonsson försöker ständigt låtsas som att gjuteriet inte alls skulle ha ingått i planen för Grafikens Hus, men det är helt fel. Redan i det allra första beskedet från Grafikens hus om etableringen i Södertälje, där Staffan Jonsson också uttalar sig, finns gjuteriet med. Och från första början har Bohman Enmalm och Jonsson pratat konstant om gjuteriet så fort Grafikens Hus har kommit på tapeten.

Men Staffan Jonssons försök att nyansera debatten (LT, 21 augusti) framstår mest som en förvirrad predikan från någon som desperat försöker övertala allmänheten att vilja öppna upp plånböckerna.

Tyvärr kommer detta att sluta som ytterligare en dyr kostnad på kontot för mindre begåvade idéer. För vi får aldrig något rimligt svar på varför Södertäljes invånare ska behöva stå för notan.

Tyvärr kommer detta att sluta som ytterligare en dyr kostnad på kontot för mindre begåvade idéer.

Något vi ständigt undrar är varför det ligger i Anna Bohman Enmalms och Staffan Jonssons intresse att genomföra detta oavsett vad det kommer att kosta. För båda två låter mest som två munviga vitvaruförsäljare när man lyssnar på hur de där två ivrigt försöker kränga denna enormt dyra idé till Södertäljeborna.

Men de kanske är allra mest i sin toppform när det kommer till att lyfta fram obegripliga och irrelevanta ursäkter. Allt från barnens framtid till att rädda kulturhistoriska platser eller att vi snart kommer kunna vänta oss karavaner av turister från landets alla hörn.

Bohman Enmalm visar upp en närmast glupsk girighet i sitt förhållningssätt till att hantera andras pengar. Ett sådant dåligt omdöme hittas bara hos personer som av sin natur har svårt att kunna skilja på ditt och mitt.

Det är ett grisigt och ryggradslöst uppförande att först kringgå demokratin för att kunna hantera offentliga medel på ett ansvarslöst sätt och sedan ha mage att skylla på att kontorschefen varit lite slarvig. Troligen kommer det aldrig bli någon klarhet i denna fråga – för Anna Bohman Enmalm har munnen full av osanningar och falska löften.

Lukas Hållkvist (M)

kultur- och fritidsnämnden

Charles Mattocks (M)

kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel