Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ann-Britt attackerades av sin egen innekatt

Ann-Britt Granströms innekatt sedan 13 år gick plötsligt till attack. Men polisen, SOS Alarm och sjukhuset nekade henne hjälp.
Till slut fick grannar övermanna katten och ha ihjäl den med kniv.

När Ann-Britt Granström gick och lade sig i tisdagskväll lade sig hennes 13-åriga katt som vanligt bredvis henne dubbelsängen, men plötsligt hoppade den ner på golvet – och gick till attack.

– Katten flög på mig oprovocerat och bet och rev mig över hela kroppen. Den hängde med munnen fast i min arm, säger Ann-Britt.

Chockad lyckades hon ta sig till en granne som hjälpte henne ringa polisen för att få hjälp att ta hand om katten och SOS Alarm eftersom hon förutom ymnigt blödande armar skakade i hela kroppen av chock. Men ingen ville hjälpa henne.

– Larmcentralen sa att jag skulle tvätta mina sår själv och polisen sa att de inte befattade sig med sådant. De tyckte jag skulle ta mig till sjukhuset själv.

Men först var hon tvungen att ta itu med katten. Hennes granne satte på sig tjocka handskar och försökte locka ut katten från sängen, men den satt kvar och morrade och ville inte flytta på sig.

Desperata efter hjälp knackade de på hos några andra grannar, och tre killar kom till undsättning.

– Jag gömde mig i badrummet och efter att killarna själva blivit bitna i armarna lyckades de övermanna katten med en kniv och tog ihjäl den, berättar Ann-Britt.

Läs mer i torsdagens pappers-LT. Köp och läs den digitalt här.