Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ångerfull 17-åring förhördes i rätten

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Order i Södertäljenätverket gick i fyra led – från ledaren till ”pojkisarna” längst ner. På tisdagen förhördes den yngste av de åtalade om uppdraget att stjäla mopeder.

17-åringen var bara 16 då han greps av polisen när han åkte runt på sin crossmotorcykel i Geneta den 14 juli 2010 – två veckor efter dubbelmordet inne på Oasen.

17-åringen hördes på tisdagen via videolänk från det ungdomshem han placerats på, kring de två mopedstölder han blev tillsagd att utföra dagarna innan morden. Han tillhörde det lägsta skiktet i nätverket, som i inspelade telefonsamtal kallats för ”pojkisar” av de äldre.

Under tiden i häktet har 17-åringen förhörts 20 gånger, i hans cell hittades en lapp där det stod: ”Förlåt Eddie och Yaacoub”.

– Jag hade ingen aning om att mopederna skulle användas till mord, jag trodde att de kanske skulle användas till ett rån eller en smash and grab. Men aldrig att någon kunde vara så sjuk i huvudet och utföra mord, sade han på tisdagen.

17-åringen gjorde klart att han inte vill peka ut andra.

– Jag vill bara ta ansvar för vad jag själv gjort, sade han.

Läs mer om rättegången i onsdagens pappers-LT. Köp och läs den digitalt här.