Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ändrade besked – nej till förtidsröstning

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Det blir en vanlig fest nästa lördag (13 september) på Marenplan, utan möjlighet att förtidsrösta. Det beskedet gav valnämndens ordförande Gunilla Andir (S) på torsdagseftermiddagen.

Det tänkta upplägget har fått kritik, vilket LT tidigare berättat om. Veronica Westergård (KD) har bland annat ifrågasatt om vallagen följs.

– Jag är nöjd med beskedet. Det får inte förekomma någon form av politisk påverkan i samband med röstningen och eftersom både ABF och ungdomsförbunden medverkar på plats är det tveksamt. En mobil röstlokal är också tveksamt. Det måste vara ordning och reda, säger hon.

Gunilla Andir säger att beslutet fattats efter att nämnden funderat lite.

– Det var mest en praktisk fråga. Det som stod till buds att rösta i var ett tält och det hade kunnat bli stökigt. Och det finns ju andra lokaler att förtidsrösta i. Ungdomarna kommer i alla fall att informeras om vikten av att gå och rösta, säger hon.