Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Andra raka segern för Kings – men den satt långt inne: "Kan inte bara ställa in skorna i ligan"

Två av veckans tre matcher avklarade för Kings – då tog laget också veckans andra seger.
Men det var inte förrän i den sista perioden som laget skulle göra det avgörande rycket.
– Det är bra att vi tar ett steg framåt idag och lyckas stänga matchen i slutet, säger Martin Pahlmblad efter matchen.

Det var gästande Kings som var i förarsätet i stora delar av matchen. Men när hemmalagets Niklas Larsson sköt i två långa treor och CJ Jackson satte en tuff layup på slutsignalen i den tredje var Kings ledning nere i ett poäng.

– Man måste kunna falla tillbaka på någon typ av standard som vi har. Att vi kan förlita oss på vårt försvar och kan göra det vi ska i offense. Sen när inte skotten går i så är det bara att fortsätta och påverka det man kan påverka i en match.

Men i den sista perioden så lyckades Kings att göra ett ryck som inte hemmalaget kunde ta igen. Södertälje höll Köping på endast tio poäng som bara mäktade att få i två treor och fyra straffkast.

– Vi gör det bra när vi stänger matchen. Det är något vi har haft problem med tidigare matcher, att vi inte kan komma igenom våra spel och släpper in lag i matchen igen. Det är bra att vi tar ett steg framåt idag och lyckas stänga matchen i slutet.

Tre matcher på en vecka, två av dessa spelade och två vinster. Viktigt menar Pahlmblad efter att ha haft ett tufft spelschema inledningsvis av säsongen med både spel i Europa och i basketligan.

– Det är viktigt. Vi kan inte bara ställa in skorna i ligan och endast fokusera på Europa, vi är tillräckligt bra för att kunna slå alla lag men vi är inte tillräckligt bra för att bara komma hit och vinna matcher.

Han är dock imponerad av Köping Stars som gör sin blott andra säsong i basketens finrum och har vunnit sju av nio matcher.

– Det är kul att dom har fått ihop det, bra nyförvärv. Dom har fått ihop ett bra lag och det är kul att det blir ett till starkt ligalag, det behövs.

Köping Stars–Södertälje Kings 68–76 (19–21, 15–29, 10–17)

Poäng Köping: Shane Walker 19, CJ Jackson 16, Niklas Larsson 14, Mikael Kaltak Axelsson 11, Gary Blackston 8.

Poäng Kings: Charles Callison 18, Martin Pahlmblad 14, Anton Gaddefors 11, Andrew Smith 11, Eric Adams 8, Alexander Larsson 4, Jonathan Person 4, Sheriff Drammeh 3, Hampus Ramstedt 2, Adam Karahmetovic 1.

Turnovers: 10–12

Returer: 35–47

Domare: Blazo Begenisic, Davor Gudaj, Bilal Bardaqji