Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Andra partier sprider rykten"

Södertäljepolitikern ­Metin Ataseven har ­pekats ut i media som fuskare i Moderaternas provval. Han själv tror att personer från andra ­partier sprider rykten.

I går blev Moderaternas provval i Södertälje offentligt. Fullmäktigeledamoten Metin Ataseven, som halkat ned från nummer två till numer fyra på listan, har påståtts värva medlemmar och själv betalat deras medlemsavgifter mot att de ska rösta på honom.

Han själv förnekar det och säger sig bara ha värvat en medlem förra året.

– Jag kandiderar till riksdagen och tror att personer i andra partier sprider dessa rykten eftersom de känner en rädsla för det starka stöd jag har i stora delar av länet, säger han.

Moderaternas presskontakt Caroline Karlsson sade i måndags att, förutom Stockholm, även Södertälje och Haninge skulle granskas efter rykten om fusk. I går lät det annorlunda.

– Vi måste prioritera Stockholm stad eftersom förbundsstämman hålls på lördag. Vi kommer dock att granska Haninge eftersom de begärt hjälp av oss. De misstänker inte fusk men vill få frågan utredd och ur världen. Södertälje har inte hört av sig, säger hon.

Enligt partiets gruppledare Marita Lärnestad har en enig kretsstyrelse kommit fram till att det inte behövs.

– Jag hade inte tvekat en sekund att begära det om jag misstänkt fusk. Men det finns absolut inget som tyder på det, säger hon.