Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amerikansk fotboll samlar unga kvinnor

I samband med den internationella kvinnodagen kommer närmare 50 unga damspelare från Norden att samlas i Södertälje för att träna och skapa ett internationellt kontaktnät.

"Vi anser att det är en bra start för att uppmuntra unga kvinnor att ta större plats även i tränings- och idrottssammanhang", säger Helena Lindeen styrelseledamot i Svenska Amerikansk Fotbollförbundet i ett pressmedelande.

Projektet startade förra året i samband med en internationell barn- och ungdomskonferens i Danmark.

Det är förbunden i Sverige, Finland, Norge och Danmark som tillsammans vill skapa en strategisk balans i fördelningen mellan tjejer och killar.

"Vi hoppas att med detta internationella projekt kunna få flera unga damer att vilja idrotta längre. Projektet kommer att pågå under åren 2018-2019 med fyra läger för unga damspelare (12-20 år) i amerikansk fotboll. Vi hoppas även att vi kommer att kunna stödja coacher i deras viktiga arbete för våra ungdomar.

På plats kommer det även att finnas coacher från Storbritannien.