Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amerikan nummer två klar för mästarna

Länge var det tyst från Södertälje Kings sida, men nu kommer värvningarna en efter en. Senaste spelaren att ansluta är den amerikanska comboguarden Andre Jones.

Han är 188 centimeter lång, 88 kilo tung och gått på skolan Withrop i den amerikanska collegeligan. 24-årige Andre Jones har meriter från finska ligan, där han förra säsongen snittade 21,2 poäng över 13 matcher för BC Nokia och blev utsedd till en av ligans bästa importer.

2013 spelade han dessutom i den amerikanska utvecklingsligan under NBA – D-league. I Erie Bayhawks från Pennsylvania snittade han nästan 8 poäng på sex matcher.

– Han har fått goda vitsord. Han är en poänggörare som är en bra skytt. Vi ser potential i honom, säger sportchefen Robban Andersson.

Efter att Kings signerat de stora spelarna Raven Barber, Darko Jukic och Carl Engström var de på jakt efter spelare på guardsidan. En av dem är Andre Jones.

– Han kan spela lite etta, men vi håller den positionen öppen. Men han är en bra pusselbit för oss. Och han är sugen på att komma hit.

Andre Jones landar i Sverige i kväll och gör sin första träning med Kings på tisdag.

Vad är nästa steg för Kings?

– Vi ska utvärdera det vi har just nu. De vi tidigare haft kontrakt med – har vi också kontakt med. Mycket kommer också öppna upp sig när EM-kvalet är slut, säger Robban Andersson.