Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ambulans stals från brandstation

En ambulans stals från brandstationen någon gång
under natten till söndag.

När ambulanspersonalen på Samariten vaknade upp på söndagsmorgonen saknades en ambulansbil. Någon hade brutit sig in genom brandstationens garageportar och helt enkelt kört i väg med en bilarna.

Ambulansen återfanns tidigt på morgonen i närheten av Gullmarsplan

i Stockholm, med punktering.

– Men det var en reservbil och det påverkar oss marginellt att den försvann, säger regionschefen Janne Hesselberg på Samariten.

– Det har faktiskt hänt oss en gång tidigare. Och då var det en ambulans i drift som de stal mitt framför ögonen på oss.

UNDERSÖKS. Ambulansen fördes till polisstationen i Västberga för en teknisk undersökning.

En teori varför ambulanser är intressanta att stjäla är att det finns en hel del mediciner och preparat i bilen som narkomaner kan vara intresserade av.

Hur ambulansen kunde stjälas hade inte Hesselberg något bra svar på.

– De har tydligen brutit sig in. Men nycklarna ska inte sitta i bilen.

Enligt polisen ska inte något annat än ambulansen ha stulits under inbrottet i garaget.

HÖGRE STRAFFSATS. Att stjäla ett utryckningsfordon är högre straffskala på än att stjäla en vanlig personbil. Såvida bilen är i drift. Det var inte denna. Polisen har ingen misstänkt för stölden.