Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Amatörer och proffs ställer ut på vårsalong

Foto, akvarell, olja, textil eller keramik. Gammal, ung, proffs eller amatör. På Galleri Zebras vårsalong är alla välkomna – oavsett teknik och ålder.

konst. För fjärde året i rad arrangerar Galleri Zebra på Övre Torekällgatan en vårsalong för allmänheten.

– Vi har massor med anmälningar och börjar bli oroliga om utrymmet kommer att räcka till, men det är bara roligt, säger Berndt Noelle, ordförande i konstföreningen Zebragruppen.

De 25 medverkande är både lokala och från andra städer som Norrköping, Uppsala, Stockholm och Norrtälje. Vissa är proffs, andra är glada amatörer. Maxgränsen är tre alster var.

– Många vill ställa ut utan att betala så mycket och vi får stor respons för det här, säger Berndt Noelle som inte vet om det finns andra liknande evenemang i Sverige.

För att öka bredden på utställarna ytterligare har en klass från Pershagenskolan fått en egen vägg att pryda.

– Sedan vi startade det här galleriet har vi haft en jul- och vårsalong och alltid gjort plats för en skolklass från Södertälje, säger Berndt Noelle.

Vernissagen i morgon kl 12 väntas locka över hundra besökare och sedan brukar antalet minska i takt med att utställningens två veckor passerar.